Ny daglig leder på LEVVEL Helse

Frode Følstad har over 17 års erfaring som behandler og 12 års erfaring fra ledelse og styrearbeid. Han tar over som daglig leder på LEVVEL.

Dato: 29.04.2024 Kategori: Nyheter

Et kort intervju med Frode Følstad

Gratulere med ny jobb. Hvordan føles det?

Det føles fint. Ydmyket av å få sjansen, overveldet og glad.

Hvilke erfaringer tar du med deg hit?

Jeg selger egentlig forebygging, mot sykefravær, det er det jeg har bygget opp en bedrift på.

Jeg har jo på en måte solgt et produkt, jeg er ute på bedrifter mest, og behandler er jeg jo også. Men før jeg kommer dit, må jeg jo i møte med ledelse. Det er jeg som lager de avtalene da. Så da er jeg ofte i møte med HR og ledelse i bedriftene, og rett og slett pitcher en idé om hva man kan gjøre som bedrift for å ta vare på de ansatte.

Jeg har vært på flere plan – ute og kontaktet bedrifter, med å gjennomføre salg, også sitter jeg egentlig og planlegger alt, sånn sett på et ledelsesnivå.

Samtidig er jeg jo behandler også, det er det sikkert ikke så mye av?

Du sier at du er behandler, hva vil det si?

Jeg er jo egentlig massør. De siste årene har jeg bare gått på kurs med fysioterapeuter. Jeg holder på med behandling – skulder, nakke, hodepine, migrene og knær – alt. Tenkingen er litt fysio-verden, samtidig som jeg jobber mer manuelt på kroppen, heller enn at man gir ut øvelser de skal gjøre.

Jeg har også sittet i styret i to aksjeselskaper. Det ene siden det startet i 2012 og det andre siden 2016. Det ene er Klinikk24, og det andre er K24, som ble startet i 2016. Jeg sitter jo i styret på begge to, og man får jo litt erfaring fra budsjett og ledelse på den siden igjen – internt heller enn ut mot bedrifter.

Jeg har også vært med og drevet et treningssenter, men dette her blir nok større enn hva jeg har gjort tidligere – på et større plan.

Hvorfor søkte du på daglig leder på LEVVEL? Hvilke motivasjoner og forventinger har du til denne jobben?

Stillingen ser veldig spennende ut, og det så ut som noe du kan være med på å utvikle. Det trigger meg litt, å kunne være med å utvikle noe. Det er nok mest det.

Jeg ringte med en gang jeg så annonsen. Både Bård og Synne (Direktør og Administrerende Direktør). Bård har jeg jo en liten connection med fra TIL, da han var trener der, og jeg har behandlet TIL i rundt 12 år. Så jeg har vært rundt TIL sitt A-lag lenge – siden 2007 til 2017.

Det var Synne jeg pratet mest med, og etter det ble det raskt mer interessant. Ut fra hva hun tenkte – mulighetene rundt LEVVEL. Da satt jeg meg ned og skrev en søknad.

Det å være med og utvikle noe, med et så stort miljø rundt seg, det trigger meg veldig.

Hvordan vil du beskrive deg selv som leder og medarbeider?

Det er vanskelig å snakke om seg selv, på slike ting.

Jeg fikk, fra en av mine referanser, som hadde brukt et ord. Et ord som er blitt brukt tidligere. De har påstått at jeg er litt som limet, som holder dem sammen – bindelettet.

Det er kanskje noe jeg kan bruke da, siden det ikke kommer rett fra meg selv.

Som leder er jeg veldig åpen. Jeg er veldig glad i få idéer fra andre, om hva de tenker. Når du er ute på bedrifter, så hører du egentlig bare på hva de ansatte har å si, du hører ikke så mye på ledelsen. Det er fordi det er de ansatte som får ting til å gå. Du får veldig stor respekt for de, for det er jo de du jobber for. Som leder jobber du jo egentlig for de ansatte. De skal jo ha trivsel, hvis du ikke har trivsel på jobb, da har du ikke noe som fungerer bra. Sjeldent i hvert fall.

Noe du vil si helt til slutt?

Jeg gleder meg veldig. Jeg gjør det. Jeg fikk jo tilbudet på et utrolig dårlig tidspunkt, jeg fikk høre det forrige fredag, da jeg kjørte ned til Lofoten. Jeg skulle på NM i håndball, jeg skulle lede to lag – for jeg er jo både fotball- og håndballtrener også. Så når jeg ikke tenkte håndball, så fikk jeg jo ikke sove, fordi jeg tenkte på det her. Så det var veldig, ja, jeg klarte ikke innstille hodet på dette, siden jeg ikke forventet å høre noe før på mandagen.

Så måtte jeg starte å ringe rundt med de jeg rådføre meg med, både på søknadsskriving og CV og slikt – for jeg har jo nesten aldri måtte skrive en søknad før, så det var nytt. Bare det å lage en CV, har jeg ikke gjort siden 2003.

Denne gangen satte jeg og lekte meg med et AI-program, og det funket som bare det. Jeg var så imponert med den CV-en den klarte å lage. Så den skulle jeg nå sende overalt! Den ble jo så fin!

Veldig tynn, men fin!

Han sa noe, Jens i resepsjonen, da jeg kom innom andre gangen. Ja noe riktig må jeg ha gjort, og jeg sa, hvis ikke er de veldig dårlig å selektere.

Vårt søsterselskap LEVVEL Helse 

LEVVEL trening og kurs ble startet opp i 2012 som en avdeling på ViGØR Rehabiliteringssykehus, med en visjon om å tilby helsefremmende trening for voksne.

I dag er de organisere som et eget selskap og leverer helse- og treningstilbud på VIGØR, bestående av basseng, treningssal, svømmekurs for alle aldere, ulike gruppetimer, skikurs, individuell fysioterapi, personlig trener, og aktivitetsreiser til MAKĀI Bungalows på Gran Canaria.

LEVVEL har gjennomgått store endringer siden oppstarten og vil ha et sterkt fokus på å fortsette denne utviklingen fremover. Sammen med ViGØR Gruppen har LEVVEL Helse en felles overordnet filosofi i forhold til helse, forebygging og rehabilitering.