Flunkende nye treningsapparater står klare

Vi har nylig utført en større oppgradering av vårt treningsutstyr på fysikalsk avdeling her på ViGØR Rehabiliteringssykehus. En ny apparatpark ble installert den 19. juni 2024. Dette mener vi er en viktig investering innenfor moderne rehabiliteringsteknologi, som vil bidra til å forbedre rehabiliteringstilbudet til pasientene våre.

Dato: 03.07.2024 Kategori: Nyheter

Bakgrunn

Treningsapparatene ved ViGØR var gamle, slitne, godt brukt, og noe utdatert. Allerede i 2022 startet vi prosessen med å finne nytt og mer moderne utstyr. Etter grundig research falt valget på treningsapparatene fra HUR, som er kjent for sin moderne teknologi og brukervennlighet.

Fordeler med de nye treningsapparatene

De nye treningsapparatene bringer med seg flere innovative fordeler:

 • Pneumatisk motstand

  I motsetning til tradisjonelle apparater for styrketrening, bruker apparatene pneumatisk motstand (lufttrykk). Dette sikrer en mer jevn belastning av muskulaturen under trening, og motstanden kan tilpasses i små intervaller helt ned til 100 gram.

 • Smart-touch teknologi

  Med denne teknologien slipper brukeren å justere apparatet manuelt før bruk. Når brukeren identifiserer seg ved hjelp av romnøkkel eller armbånd med RFID-teknologi, vil alle innstillinger på apparatet tilpasses automatisk. Brukeren blir veiledet gjennom treningen, og ser fysioterapeutens anbefaling om belastning, repetisjoner og sett direkte på apparatets skjerm. Løsningen ivaretar også alle krav til personvern.

 • Tilpasset rullestolbrukere

  De nye apparatene er designet med tanke på tilgjengelighet. Brukere som benytter rullestol, kan enkelt trille inn og ut av apparatene og gjennomføre styrketrening uten å måtte forlate rullestolen.

 • Mulighet for å teste muskelstyrke

  Hvert enkelt apparat gir også mulighet for å objektivt teste muskelstyrke (maksimal voluntær isometrisk kontraksjon). Slike tester kan være nyttige både i kartlegging av funksjon og i vurdering av framgang.

Innovasjon og kvalitetssikring

Vi er svært stolte av den nye apparatparken vår. Vi tror at den avanserte teknologien, brukervennligheten og tilpasningene, vil bidra til enda mer effektive og smidige rehabiliteringsforløp. De nye oppgraderingene er en del av vår satsing på kvalitet og innovasjon, og vi ser frem til å hjelpe våre pasienter med å nå sine rehabiliteringsmål på en enda mer effektiv måte.

Alle innstillinger justeres enkelt fra touch-skjermen på hvert enkelt apparat.

Apparatene har pneumatisk motstand (lufttrykk), og ingen vektmagasin.

Trening kan gjøres sittende i rullestol – trill inn/ trill ut.

Les mer om apparatene på HURs offisielle nettside